Guido Reil, europarlamentar german, compară România cu Vestul Sălbatic: „Cum s-a putut aşa ceva, o țară cu așa corupție să fi fost primită în UE?”

O majoritate clară a deputaţilor europeni sprijină ridicarea controlului la frontieră pentru România şi Bulgaria şi va vota o rezoluţie pe această temă în sesiunea plenară din perioada 17-20 octombrie.

05 oct. 2022, 23:48
Guido Reil, europarlamentar german, compară România cu Vestul Sălbatic: „Cum s-a putut aşa ceva, o țară cu așa corupție să fi fost primită în UE?”

Consiliul UE va vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Ministrul ceh al Afacerilor de Externe, Mikulas Bek, a declarat că statele membre ”se angajează să pregătească terenul pentru o discuţie concretă privind ridicarea controalelor la frontierele interne cu Bulgaria şi România”.Au existat şi voci contra României.  Europarlamentarul Guido Reil, din partidul ”Alternative für Deutschland”, a catalogat România drept ”Vestul Sălbatic” în mijlocul Europei, făcând referire la nivelurile de corupţie şi crimă organizată în cele două ţări, relatează Euractiv.com.

Rareş Bogdan ameninţă UE în problema Schengen: „Ajunge! Nu ne obligaţi să jucăm şi noi dur! Nu vă bateţi joc incă o dată de România”

Europarlamentarul german Guido Reil (Grupul Identitate și Democrație – ID, eurosceptici), a lansat un atac la adresa României, spunând că nu ar fi trebuit primită în UE.

Reil a comparat România cu Vestul Sălbatic și a susținut că Bucureștiul și Sofia nu au ce căuta în Schengen și n-ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană, potrivit Euractiv.

România, aproape de intrarea în Schengen. Preşedinţia Uniunii Europene cere aderarea ţării noastre în decembrie

Parlamentul European a dezbătut astăzi, în plenul de la Strasbourg, împreună cu reprezentantul Comisiei Europene și cu cel al Consiliului, aderarea României și Bulgariei la Schengen. Rezoluția va fi votată în următoarea sesiune.

Manfred Weber, liderul PPE, spune că e inacceptabil că cele două state așteaptă de 11 ani o decizie a Consiliului.

Locul lor e în Schengen, mai ales acum când ne confruntăm cu pericole la granițele UE.

Aveți susținerea noastră totală, extinderea Schengen e un test pentru noi, să vedem dacă putem fi uniți.

Iratxe Garcia Perez, președinta S&D, spune că cele două state așteaptă de 11 ani fără a li oferi vreun motiv. Vorbim de discriminarea bulgarilor și românilor, sunt nevoiți să stea la coadă la granițele interne ale UE, e și un cost financiar.

Sper că de data aceasta Consiliul va auzi mesajul nostru.

Sophia In’t Veld (Renew, Olanda) spune că îi e rușine de guvernul olandez pentru că e vinovat în mare măsură de această situație. Ea îi cere premierului Mark Rutte să respecte legislația europeană și să-și dea acordul pentru aderarea celor două state.