Gunoaie neridicate de patru zile in Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Luni decidem daca e necesara starea de alertă

Prefectul Capitalei intervine în problema gunoaielor neridicate de patru zile în Sectorul 1 al Capitalei. Alin Stoica a declarat că autorităţile sanitare şi de mediu vor face o analiză şi abia atunci se va decide dacă se impune stare de alertă sau nu.

04 iun. 2021, 16:43
Gunoaie neridicate de patru zile in Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Luni decidem daca e necesara starea de alertă

Gunoaie neridicate de patru zile în Sectorul 1. Prefectul Capitalei intervine în scandalul deşeurilor neridicate, după ce Clotilde Armand anunţat că a cerut declararea stării de alertă în sectorul 1 din Bucureşti.

Gunoaie neridicate de patru zile in Sectorul 1. Prefectul Capitalei: Se impune stare de alertă doar dacă există risc asupra sănătăţii oamenilor

Citeşte şi Ministrul Mediului intervine în scandalul dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Gunoaiele nu rămân pe stradă”

„”Am luat legătura cu factorii de decizie DSP și DSV pe mediu, am solicitat o analiză și atunci putem răspunde sectorului 1 dacă e cazul sau nu să dăm curs unei astfel de solicitări. Conform legii sunt anumite conditii in care se poate declara aceasta stare de alerta. La momentul de faţă  nu vă pot spune dacă e cazul sau nu de o asemenea decizie acum. Se impune stare de alerta doar daca exista risc asupra sanatatii oamenilor. Vom vedea după analiză. Eu sper ca cel târziu luni să am o răspuns. Starea de alertă nu permite înlăturarea contractelor, ci îndepărtarea pericolului. Vor putea chema un alt prestator care să intervină punctual”, a declarat prefectul Capitalei.

Reamintim că  primarul Clotilde Armand a anunţat că a cerut Prefecturii Capitalei să declare stare de alertă în sectorul 1 din cauza neridicării gunoaielor de către Romprest. Edilul susţine că problemele sunt cauzate de „șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către compania Romprest Service SA.

Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Citeşte şi Robert Turcescu, atac virulent la adresa lui Clotilde Armand din cauza gunoaielor neridicate în Sectorul 1. „Niciodată în 30 de ani n-am văzut sectorul ăsta într-o situaţie mai jalnică. E îngropat în gunoaie”

https://www.youtube.com/watch?v=Tj4IsUNPaQw