Ministrul Mediului intervine în scandalul dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Gunoaiele nu rămân pe stradă”

Ministrul Mediului a declarat vineri că serviciul de salubrizare din Sectorul 1 trebuie prestat în continuare pentru ca gunoaiele să nu rămână pe stradă. Tanczos Barna a explicat că starea de alertă solicitată de primarul Clotilde Armand este o soluţie de moment.

04 iun. 2021, 15:54
Ministrul Mediului intervine în scandalul dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Gunoaiele nu rămân pe stradă”

Ministrul Mediului intervine în scandalul dintre Clotilde Armand şi Romprest. Tanczos Barna consideră că situaţia se poate rezolva printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei Sectorului 1.

Reacţia ministrului Mediului vine în contextul în care a fost întrebat ce măsuri poate lua pentru a rezolva problema gunoaielor neridicate de mai multe zile în Sectorul 1 al Capitalei.

„La începutul anului am avut întâlniri din două în două săptămâni cu primarii de sectoare şi cu primarul general pentru a găsi soluţii de reducere a poluării aerului, pentru soluţionarea problemelor de gestionare a deşeurilor. Am vorbit zilele acestea de mai multe ori cu doamna primar, ştiu care este situaţia, ştiu că este o situaţie complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul nostru de vedere al ministerului cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestate în continuare, în ciuda faptului că cele două entităţi au un diferend, o dispută juridică”, a explicat ministrul Mediului, conform News.ro.

Citeşte şi: Robert Turcescu, atac virulent la adresa lui Clotilde Armand din cauza gunoaielor neridicate în Sectorul 1. „Niciodată în 30 de ani n-am văzut sectorul ăsta într-o situaţie mai jalnică. E îngropat în gunoaie”

Ministrul Mediului intervine în scandalul dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Se va termina şi această dispută”

De altfel, Tanczos Barna a dat de înţeles că serviciul de salubrizare trebuie prestat în continuare, iar gunoaiele nu trebuie să rămână pe stradă.

„Vom avea o întâlnire mai mult ca sigur săptămâna viitoare pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, gunoaiele nu rămân pe stradă, trebuie să avem soluţii în continuare pentru colectare selectivă şi sortare acolo acest lucru s-a făcut şi în condiţiile în care s-a făcut este prioritatea ministerului. Se va termina şi această dispută juridică şi probabil se va ajunge la un contract nou, cel puţin aceasta este intenţia primăriei pentru a pune pe noi baze contractuale şi juridice prestarea acestui serviciu public. Suntem în contact cu Primăria, vom avea întâlnire săptămâna viitoare”, a precizat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului explică de ce Clotilde Armand a cerut stare de alertă în Sectorul 1. „Este o soluţie de moment”

Ministrul Mediului consideră că instituirea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza problemei gunoaielor, aşa cum a cerut primarul Clotilde Armand, este o „soluţie de moment.”

„Este o soluţie de moment. Am mai avut o situaţie similară în sectorul unde s-a închis o staţie de sortare şi atunci s-a apelat la această soluţie juridică şi administrativă, ajută pe moment această intrare într-o stare de alertă sau anunţarea acestei stări ajută la găsirea unei soluţii de moment până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică, a afirmat Tanczos Barna.

De asemenea, el este de părere că problema salubrizării în Sectorul 1 nu se va rezolva cu amenzi.

„Obiectivul meu este să prevenim aplicarea amenzilor, nu prin amenzi se rezolvă colectarea deşeurilor în Sectorul 1, ci printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei. Cel mai important lucru pentru noi este ca în această perioadă de dispută juridică serviciul să fie prestat, ridicarea gunoiului să fie asigurată” , a explicat ministrul Mediului.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că vrea declararea stării de alertă ca urmare a situaţiei sanitare generate de faptul că gunoiul nu mai este ridicat de firma de salubrizare Romprest, fiind pentru a doua oară când locuitorii sectorului se confruntă cu această situaţie.

Prefectul Capitalei Alin Stoica analizează documentaţia transmisă de Primăria Sectorului 1 şi va avea consultări pe acest subiect, în cursul acestei zile, cu DSP şi cu Garda de Mediu, în vederea luării unei decizii ulterioare.

Citeşte şi: Clotilde Armand cere să fie decretată stare de ALERTĂ în Sectorul 1. „Acest episod negru cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit”