Guru Bivolaru rămâne în libertate condiţionată, a decis Tribunalul Bucureşti. Unde se află fondatorul MISA

Controversatul lider al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut, Gregorian Bivolaru, a trecut cu succes printr-o procedură judiciară care îi punea în pericol libertatea. Tribunalul Bucureşti a refuzat vineri să îi anuleze liberarea condiţionată.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 12:33
Guru Bivolaru rămâne în libertate condiţionată, a decis Tribunalul Bucureşti. Unde se află fondatorul MISA

Un fost membru MISA a solicitat ca instanţa să îi anuleze liderului Mișcării eliberarea condiţionată de care beneficiase acum trei ani, dar Tribunalul a respins cererea, relatează stirileprotv.ro.

Numele lui Gregorian Bivolaru revine în atenția publică odată cu decizia dată de Tribunalului București, în urma unei proceduri deschise împotriva liderului MISA de un fost colaborator care l-a acuzat de-alungul anilor de diferite abuzuri și chiar trafic de persoane. Sunt acuzații care nu s-au confirmat niciodată.

Astfel, Guru Bivolaru a beneficiat în urmă cu trei ani de o decizie de liberare condiţionată, care a dus la eliberarea din penitenciarul Bistrița, înainte de a-și fi ispășit pedeapsa de 6 ani de închisoare dată de instanța supremă în 2013, pentru relații sexuale cu un minor. Bivolaru a ajuns practic să scape de riscul de a fi emis din nou mandatul de executare a pedepsei și de a se declanșa procedurile pentru reîncarcerarea sa.

De altfel, judecătorul de la Tribunalul București a concis că nu există un motiv pentru care această anulare a liberării să fie dispusă câtă vreme petentul – fostul membru MISA – nu avea calitatea să solicite acea anulare.

Nu toate veştile sunt bune pentru Guru Bivolaru, în vârstă de 68 de ani. El este în continuare pe lista neagră a autorităților finalndeze. De altfel, numele său și fotografia sunt în continuare pe lista „red notice” a Interpolului și pe lista Poliției Române.

Autoritățile finlandeze îl caută pentru a-i cere socoteală într-un dosar cu acuzații similare pentru trafic de persoane în formă agravată, dar și abuzuri sexuale, acuzații ce i-ar fi fost aduse de foști colaboratori ai săi. Sunt acuzații pe care Guru Bivolaru le-a respins categoric, afirmând că de fiecare dată că ar fi victima unor interese politice.

Cel puțin deocamdată nu e clar pentru nimeni, nici pentru Poliția Română, nici pentru autoritățile finlandeze, unde s-ar afla Bivolaru. Cert este că dacă va fi găsit vreodată, va trebui să dea socoteală și în acel dosar din Finlanda.

Citeşte şi: Judecarea dosarului de corupţie a medicului Mircea Beuran poate începe