Ministrul propus al Justiţiei, Cristina Guseth: Problema că NU SUNT ABSOLVENTĂ de DREPT poate fi DEPĂŞITĂ

Cristina Guseth, propusă pentru ocuparea portofoliului de la Justiție, a declarat luni seară, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că știe că are o problemă că nu este absolvent al Facultății de Drept, dar că acest lucru poate fi depășit, și că o recomandă reputația construită de-a lungul a 25 de ani în apărarea statului de drept în România.

16 nov. 2015, 18:28
Ministrul propus al Justiţiei, Cristina Guseth: Problema că NU SUNT ABSOLVENTĂ de DREPT poate fi DEPĂŞITĂ

„Știu că am o problemă, și anume că nu sunt un absolvent al Facultății de Drept. Sunt un absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații. Această problemă, însă, cred că poate fi depășită și poate fi depășită pentru că, în momentul de față, sistemul juridic din România nu se mai află în 2004-2005. Este un moment diferit. CSM are rolul de a asigura independența sistemului juridic și de a asigura aceste probleme. Eu, ca ministru al Justiției, voi genera strategii, politici publice și voi încerca să continui reforma care este atât de mult solicitată în momentul de față”, a afirmat Cristina Guseth.

Citeşte şi: Ministrul propus al Agriculturii vrea înregistrarea „kurtos kolac” ca produs tradiţional românesc

Tot ca argument, ea a dus și faptul că, în Europa, mai sunt miniștri de justiție care nu sunt absolvenți de Drept.

„Aș mai aduce un argument legat de faptul atât de contestat că nu am o diplomă de la Universitatea de Drept: în trei țări din Europa, miniștrii Justiției nu sunt absolvenți ai Facultății de Drept. În Franța, este un economist, în Marea Britanie, un jurnalist de la The Times și în Suedia, un chimist. Deci, ceea ce mă recomandă pentru asta este reputația pe care am construit-o de-a lungul a 25 de ani în ceea ce privește apărarea statului de drept în România”, a mai subliniat Guseth.