GUSTĂRI SĂŢIOASE care stimulează metabolismul

Între mesele principale trebuie să aveţi şi gustări care țin metabolismul în priză, după principiul "cu cât mănânci mai mult, cu atât mai multe kilograme vei da jos".

07 nov. 2014, 15:23
GUSTĂRI SĂŢIOASE care stimulează metabolismul

Iată câteva gustări sănătoase, sățioase și cu puține calorii:

1. Iaurt. Cel mai bun iaurt nu este nici cel degresat, nici cel integral, ci iaurtul cu 2% conținut de grăsimi. Un pahar de iaurt are 130 de calorii, 2 grame de grăsimi, 17 grame de proteine și 8 grame de glucide. Iaurtul este bogat în calciu, esențial în creșterea musculară, și bacterii probiotice, care cresc sistemul imunitar. Persoanele care consumă iaurt în fiecare zi pierd cu 81% mai multă grăsime de pe abdomen decât cei care nu mănâncă iaurt, scrie doctorulzilei.ro.

2. Migdale. Migdalele sunt o o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, „prietenoase” cu inima, și chiar o sursă de proteine mai bună decât ouăle. Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că marii consumatori de migdale au un risc mult mai mic de îngrășare. Nu le decojiți însă, coaja este „înțesată” de flavonoizi și vitamina E care potențează puterea antioxidanților. Un pumn de migdale are 160 de calorii, 14 grame de grăsimi „bune”, 6 grame de proteine și 3,5 grame de fibre.

3. Cereale integrale. Un bol de cereale integrale are de două ori mai multe fibre decât un măr, de trei ori mai multe proteine decât un ou și, chiar în combinație cu laptele, o porție nu trece de 250 de calorii. Numeroase studii științifice au identificat beneficii semnificative pentru sănătate aduse de consumul de cereale integrale: protejează inima, țin în frâu glicemia și kilogramele și ajută digestia. O porție de cereale cu lapte are 3 grame de grăsimi, 12 grame de glucide, 17 grame de proteine și 10 grame de fibre.

4. Lapte cu cacao. Pe lângă faptul că sunt o sursă excelentă de calciu, lactatele „îmbogățite” cu vitamina D împiedică absorbția grăsimilor. Un studiu recent publicat în „Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism” a arătat că persoanele care au băut un pahar cu lapte cu cacao înainte de a face sport au rezistat la efort cu 50% mai mult decât cei care au consumat energizante pentru sportivi. Un pahar are 160 de calorii, 2,5 grame de grăsimi, 25 de grame de glucide și 8 grame de proteine.

Citeşte şi Cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun