Guvern: Reabilitarea termică a blocurilor continuă cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală

Executivul a decis, miercuri, continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală. Plafonul acestor garanţii pentru anul 2013 este fixat la nivelul de 50 de milioane de lei.

30 oct. 2013, 20:14
Guvern: Reabilitarea termică a blocurilor continuă cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală

Guvernul a adoptat hotărârea privind completarea art.2 din Hotărârea Guvernului 736/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Locatarii unui bloc din Sectorul 2 s-au trezit că le curge apa prin tavan, după reabilitare

O altă hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri stabileşte măsurile de intervenţie pentru repararea/reabilitarea anvelopei clădirilor care prezintă un nivel ridicat de degradare şi care, în marea majoritate a cazurilor, sunt amplasate în zonele centrale, istorice, dens populate şi de interes turistic ale localităţilor.

Potrivit Guvernului, „aceste măsuri vor asigura un mediu înconjurător sănătos şi vor creşte calitatea arhitectural-ambientală a clădirilor. Practic, măsurile se referă la asigurarea condiţiilor de derulare a creditărilor cu o garantare guvernamentală şi dobândă subvenţionată. Plafonul garanţiilor care pot fi emise în anul 2013 se va situa la nivelul sumei de 50 milioane lei”.

VEZI ŞI: Arhitecţii desfiinţează reabilitarea termică: O „beţie cromatică psihedelică” şi lucrări îndoielnice