Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, încasează lunar salariu de la BNR şi o pensie de 9.300 de lei de la stat

Publicat: Vineri, 20 Iulie 2018 12:06 // Actualizat: Vineri, 20 Iulie 2018 13:55 // Sursa: romaniatv.net

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, şi-a publicat declaraţia de avere pe 2018. Potrivit acesteia, are venituri lunare totale de 77.800 de lei, doar din activităţi instituţionale şi din pensie.

Documente atasate:

Guvernatorul Mugur Isărescu încasează o pensie lunară de 9.300 de lei, arată Declaraţia lui de avere, pusă recent pe site-ul BNR.

Isărescu a ieşit teoretic la pensie în 2014, când a împlinit 65 de ani, dar nu și-a depus dosarul de pensie. Anul trecut, în iulie, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, declara că guvernatorul nu încasa la momentul respectiv nicio pensie. Dar, potrivit declaraţiei de avere, Isărescu şi-a făcut actele de pensie şi a început s-o primească din septembrie 2017, scrie Economica.net.

Citeşte şi:  Cea mai mare pensie specială care se plăteşte în Dolj este de peste 27.000 de lei brut pe lună. Pensia medie în judeţ este de 1.140 lei

"Am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională". „Am 46 de ani de activitate, am început în 1971 şi nu cred că s-ar aduna o lună dacă aş pune cap la cap toate concediile medicale. Banca Naţională oferă o anumită sumă - nu-mi cereţi să o definesc, pentru că orice termen se speculează - angajaţilor care împlinesc vârsta de pensionare. Eu nu am luat şi pensia, pentru că am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională", a spus Mugur Isărescu într-o conferinţă.

Citeşte mai mult pe Economica.net

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR Mugur Isărescu pensie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iul 12:54
Răspunde | Votează email 0 email
Gica
O tara ingenunchiata de hotii cu manecute si peruci. Jaf mai mare ca acum nu a avut tara asta in toata istoria ei. Nici macar otomanii nu au jefuit atat...Talharia acestor hiene a generat o catastrofa demografica pentru romania...Avem cel mai mare exod pe timp de pace inregistrat vreodata in istoria omenirii... Suntem unici si politicienii nostri au reusit sa ingenunchieze o tara care avea si potential si resurse... Nu mai avem scapare pentru ca acum ne-au incalecat cu odraslele,cu familiile si toate clanurile lor...
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H