Parada militară de 1 Decembrie, organizată cu bani de la Guvern

Guvernul a alocat 400.000 lei în vederea asigurării participării Ministerului Apărării Naţionale, cu tehnică şi efective, la parada militară naţională din 1 decembrie 2012.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 11:44
Parada militară de 1 Decembrie, organizată cu bani de la Guvern

Bani au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, potrivit Mediafax.

Decizia a fost luată în şedinţa de marţi a Executivului.

La începutul lunii octombrie, Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că în ceea ce priveşte organizarea Zilei Naţionale a României, pe 1 Decembrie, să nu se ”zburde” cu cheltuielile. „Decizia nu îmi aparţine mie, dar eu, având în vedere realităţile actuale ale bugetului, dacă cineva mă va întreba, eu aş descuraja orice fel de cheltuială în plus, cu angajarea unor echipamente care costă mult”, a spus oficialul.

El a afirmat că paradele „costă în jur de un milion de euro”. Întrebat cât este dispus MApN să cheltuiască anul acesta pentru parada de 1 Decembrie, ministrul Apărării a spus: „Eu nu aş da niciun leu. Mândria naţională ne-o reperăm printr-un buget adecvat, dacă vrem să dăm relevanţă acestei structuri de forţă a statului pe care s-a structurat practic identitatea naţională. Dacă vrem să avem o instituţie bugetată este bine să facem economii”.