Guvernul a alocat bani pentru funeraliile Regelui Mihai I

Executivul a aprobat alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru desfășurarea funeraliilor de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I al României, a anunţat Guvernul într-un comunicat.

RomaniaTV.net
06 dec. 2017, 15:46
Guvernul a alocat bani pentru funeraliile Regelui Mihai I

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o „hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru Ministerul Afacerilor Externe, pentru desfășurarea funeraliilor de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I al României”.

Tot miercuri, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care zilele de 14, 15 şi 16 decembrie sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947.

Regele Mihai I a murit marţi, la reşedinţa din Elveţia. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va fi adus miercuri în România. Tot miercuri, trupul regelui va fi depus pentru câteva ore la Castelul Peleş, iar seara va fi mutat la Sala Tronului din Palatul Regal de la Bucureşti. Publicul nu va avea acces. Sâmbătă, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, unde va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber. Regele Mihai va fi înmormântat în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

Când va fi înmormântat Regele Mihai I. Programul OFICIAL al funeraliilor