Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă pentru sinistraţii din Nepal

CUTREMUR NEPAL. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri acordarea unui ajutor umanitar de urgență în valoare de 50.000 de dolari pentru sinistrații din Nepal, țară confruntată cu cel mai puternic cutremur din ultimii 80 de ani.

06 mai 2015, 13:28
Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă pentru sinistraţii din Nepal

CUTREMUR NEPAL. 50.000 de dolari au fost alocați pentru sinistraţii din Nepal, din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului.

Potrivit ultimului bilanț provizoriu, numărul victimelor în urma puternicului seism survenit pe 25 aprilie în Nepal este de 7.040 de morți și peste 14.000 de răniți, a anunțat duminică Centrul național nepalez pentru situații de urgență, care atenționează că aceste cifre ar putea crește în continuare.

CUTREMUR NEPAL. Potrivit ONU, dintre cei 28 de milioane de locuitori ai acestei țări, 8 milioane au fost afectați de cutremur, 1,7 milioane fiind copii.

Citeşte şi: O mie de europeni, consideraţi dispăruţi în urma cutremurului din Nepal

CUTREMUR NEPAL. Seismul cu magnitudinea de 7,8 este cel mai devastator din ultimii 80 de ani. El a fost urmat de numeroase replici și a declanșat mai multe avalanșe în Munții Everest.

CUTREMUR NEPAL. Cutremurul cu magnitudine 7,9, care a devastat Nepalul la sfârşitul lunii aprilie, a eliberat o energie care a avut de 700 de ori puterea bombei lansate de Statele Unite la Hiroshima. Cel puţin asta susţine Efthimios Lekkas, profesor de geologie la Universitatea din Atena, expert în cutremure şi dezastre naturale.