Guvernul a aprobat modelul buletinului de vot de la referendum

Publicat: Sâmbătă, 07 Iulie 2012 18:43 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Iulie 2012 18:43 // Sursa: RTV.net

Formatul buletinului de vot de la referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui a fost aprobat printr-o hotărâre de Guvern aprobată în şedinţa de sâmbătă a Executivului.

Foto: Monitorul Oficial

Buletinul conţine înscrisă în partea stângă întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?", întrebare care a fost fixată, de altfel, de către Parlament printr-o hotărâre adoptată imediat după ce Băsescu a fost suspendat.

În partea stângă, sunt două chenare. În primul, este răspunsul DA, iar în al doilea răspunsul NU. În funcţie de opţiunea fiecărui alegător, ştampila de vot va fi aplicată în interiorul unuia dintre cele două chenare.

Cetăţenii României îşi vor putea exercita dreptul de vot, la referendumul pentru demiterea preşedintelui României, indiferent dacă se află sau nu în localitatea de domiciliu, informează Mediafax. Costurile plătite de contribuabili pentru organizarea referendumului se ridică la 95 de milioane de lei.

Măsurile organizatorice pentru referendum au fost luate de către Guvern, în cadrul unei şedinţe extraordinare care s-a desfăşurat sâmbătă.

Astfel, Guvernul a decis ca la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, programat pentru 29 iulie, votul să  înceapă la ora 08.00 şi să fi oprit la ora 20.00, campania electorală urmând să se încheie la 28 iulie, ora 7.00, a anunţat ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre. Potrivit acestuia, campania electorală deja a început odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de organizare a referendumului. Au dreptul de a participa la vot toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buletin de vot referendum demitere 29 iulie referendum demitere Traian Basescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 iul 21:24
Răspunde | Votează email -2 email
Vera
Curtea constitutionala a fost lasata fara pic de atributii iar verdictele sale nu pot fi decat consultative , deci daca parlamentul (care include multi parlamentari cu dosare penale in instanta sau uni chiar cu verdicte date de ICCJ)va vota o lege si aceasta este neconstitutionala nu prea mai conteaza pentru ca repet raspunsul curti nu poate fi decat consultativ avand in vedere cele de mai sus voi vota impotriva suspendarii deoarece usl a dat dovada de autoritate si atitudine antidemocratica si anticonstitutionala incalcand multe reguli care pana acum au cam fost respectate.
08 iul 09:06
Votează email 2 email
S-au respectat deciziile Curti? in ce tara traiti? Curtea a spus ca trebuiesc dati bani inapoi pensionarilor,raspunsul lui basescu a fost: Curtea sa spuna si de unde,deci nu vom da nici un ban inapoi. Se respecta legile? legea pensionari,votata prin furt , prevede ca in fiecare an pensia sa se indexeze cu coeficientul de inflatie,cand s-a aplicat?
07 iul 20:39
Răspunde | Votează email 3 email
ada
NU II E RUSINE DOAMNEI PDL-ISTE BLONDE DIN STUDIO SA MINTA CU NESIMTIRE CU CRUCEA LA GAT.
07 iul 18:57
Răspunde | Votează email -1 email
I am free
Ca de obicei poporul trebuie sa plateasca pentru rahaturile lor. Daca leprele de la USL vor referendum, ei sa plateasca costurile nu noi.
08 iul 09:04
Votează email 0 email
Dar cand poporul a platit renovarea caselor lui basescu a fost bine? cand poporul va plati toti bani imprumutati de pdl si de care nu stim nimic e bine? cand s-au luat bani de la pensionari si bugetari,dar nu s-au luat de la magistrati a fost bine? ce minte ingusta au uni......... daca s-ar lua bani furati in ultimi trei ani , ar ajunge pentru toate cheltuieli tari multi ani de acum incolo. Doar posta romana a fost pagubita de 100 mil de euro.........
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H