Guvernul a aprobat modelul buletinului de vot de la referendum

Formatul buletinului de vot de la referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui a fost aprobat printr-o hotărâre de Guvern aprobată în şedinţa de sâmbătă a Executivului.

RomaniaTV.net
07 iul. 2012, 15:43
Guvernul a aprobat modelul buletinului de vot de la referendum

Buletinul conţine înscrisă în partea stângă întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?”, întrebare care a fost fixată, de altfel, de către Parlament printr-o hotărâre adoptată imediat după ce Băsescu a fost suspendat.

În partea stângă, sunt două chenare. În primul, este răspunsul DA, iar în al doilea răspunsul NU. În funcţie de opţiunea fiecărui alegător, ştampila de vot va fi aplicată în interiorul unuia dintre cele două chenare.

Cetăţenii României îşi vor putea exercita dreptul de vot, la referendumul pentru demiterea preşedintelui României, indiferent dacă se află sau nu în localitatea de domiciliu, informează Mediafax. Costurile plătite de contribuabili pentru organizarea referendumului se ridică la 95 de milioane de lei.

Măsurile organizatorice pentru referendum au fost luate de către Guvern, în cadrul unei şedinţe extraordinare care s-a desfăşurat sâmbătă.

Astfel, Guvernul a decis ca la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, programat pentru 29 iulie, votul să  înceapă la ora 08.00 şi să fi oprit la ora 20.00, campania electorală urmând să se încheie la 28 iulie, ora 7.00, a anunţat ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre. Potrivit acestuia, campania electorală deja a început odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de organizare a referendumului. Au dreptul de a participa la vot toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani.