Proiectul Guvernului: REDUCEREA CAS la angajator prevede DIMINUAREA cotelor în funcţie de condiţiile de muncă

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal prin care se prevede diminuarea cotelor plătite de angajatori pentru CAS în funcţie de condiţiile de muncă, respectiv reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 13:58
Proiectul Guvernului: REDUCEREA CAS la angajator prevede DIMINUAREA cotelor în funcţie de condiţiile de muncă

Reglementările din Proiectul de Lege adoptat de Guvern prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiţii normale de muncă; 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă; 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă’, precizează Biroul de presă al Executivului.

Ponta: Există surse pentru reducerea CAS în anii următori dacă se recuperează datoriile din insolvenţă

Măsura reducerii cu cinci puncte procentuale la angajator urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie.

Proiectul legii de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, a fost aprobat miercuri, de Guvern şi va fi trimis la Parlament.

Reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, APROBATĂ în şedinţa de Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că proiectul de lege privind reducerea CAS va fi aprobat pentru a fi preluat spre dezbatere şi adoptare cât mai rapidă de către Parlament.

‘În primul rând avem pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii CAS-urilor cu 5% de la 1 octombrie. Vreau să plece la Parlament cât mai repede. Senatul… mi-au comunicat că aşteaptă proiectul. Îl dezbat în procedura cea mai rapidă şi îl adoptă, iar Camera Deputaţilor la începutul lunii iunie va avea oricum o sesiune extraordinară pentru a aproba ratificarea Acordului de asociere între Moldova şi Uniunea Europeană şi atunci îl adoptă şi Camera Deputaţilor. Deci, poate pleca la preşedinte pentru promulgare‘, a spus premierul în cadrul şedinţei de Guvern.

Reducerea CAS, în Parlament. Ponta: Cred că va fi un vot cvasi-unanim. Vom cere sesiune extraordinară