Guvernul a decis scoaterea indemnizaţiei de hrană pentru personalul din sistemul sanitar din stabilirea plafonului de 30% de sporuri

Publicat: Marţi, 19 Februarie 2019 18:20 // Actualizat: Marţi, 19 Februarie 2019 18:20 // Sursa: romaniatv.net

Executivul a aprobat, marţi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, ca indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Foto: gov.ro

În acest sens, art. 36 alin. (1) din  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins: “(11) Cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute  la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare“.

”Această modificare legislativă se impunea deoarece, în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin legea având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Scoaterea acestei indemnizaţii din plafonul de 30 la sută a fost una dintre revendicările sindicaliştilor din sistemul sanitar, astfel încât să nu le scadă veniturile.

Sindicaliştii au, însă, şi alte revendicări de natură salarială şi legate de sporuri.

Federaţia Sanitas a anunţat pichete de protest începând din acestă săptămână şi miting în Capitală în 4 aprilie, iar Federaţia Solidaritatea sanitară anunţă că ar putea organiza proteste în perioada 25 – 28 februarie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Ministerul Sănătăţii salarii bugetari sporuri
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
24 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H