Guvernul Orban a modificat condiţia vizei de flotant la vot. Perioada va fi redusă semnificativ

Publicat: Marţi, 28 Ianuarie 2020 20:54 // Actualizat: Marţi, 28 Ianuarie 2020 22:19 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a aprobat, cu amendamente, forma finală a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Una dintre modificările proiectului este faptul că se reduce la 60 de zile condiţia de vot pentru cei cu viză de flotant. În forma iniţială a proiectului era prevăzută interdicţia de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu cel puţin 90 de zile înainte de data alegerilor.

Anunţul a fost făcut de către Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, la finalul şedinţei de guvern. Primele modificări ale proiectului de lege pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea miercuri, 29 ianuarie, în plenul Parlamentului.

Astfel, s-a redus perioada pentru care este permis votul celor cu vize de flotant la 60 de zile, iar numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor a fost redus de la 1% la 0,5% din lista electorală din localitatea respectivă.

"Persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reședința sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În acest caz, cetățenii vor vota pe lista suplimentară”. În forma actuală a legii, termenul este de 45 de zile."

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
flotant Guvern Ludovic Orban Parlament proiect de lege vor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H