Guvernul Orban a modificat condiţia vizei de flotant la vot. Perioada va fi redusă semnificativ

Guvernul a aprobat, cu amendamente, forma finală a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Una dintre modificările proiectului este faptul că se reduce la 60 de zile condiţia de vot pentru cei cu viză de flotant. În forma iniţială a proiectului era prevăzută interdicţia de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu cel puţin 90 de zile înainte de data alegerilor.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 18:54
Guvernul Orban a modificat condiţia vizei de flotant la vot. Perioada va fi redusă semnificativ

Anunţul a fost făcut de către Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, la finalul şedinţei de guvern. Primele modificări ale proiectului de lege pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea miercuri, 29 ianuarie, în plenul Parlamentului.

Astfel, s-a redus perioada pentru care este permis votul celor cu vize de flotant la 60 de zile, iar numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor a fost redus de la 1% la 0,5% din lista electorală din localitatea respectivă.

„Persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reședința sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În acest caz, cetățenii vor vota pe lista suplimentară”. În forma actuală a legii, termenul este de 45 de zile.”