Guvernul a prelungit termenul acordării ajutoarelor de 3000 de euro pentru cultivatorii de roşii

Publicat: Joi, 16 Mai 2019 15:42 // Actualizat: Joi, 16 Mai 2019 15:42 // Sursa: romaniatv.net

Hotărâre pentru fermieri, publicată în Monitorul Oficial! În Ședința de Guvern din 14 mai s-a aprobat prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate până la data de 15 iunie 2019, prin completarea art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2019. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial de astăzi, joi 16 mai.

Foto: ziuadecluj.ro

Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate în primăvara acestui an, care au afectat creșterea și dezvoltarea răsadurilor precum și replantarea acestora, scrie agrointel.ro.

Citeşte şi Dragnea promite mărirea veniturilor pentru aceşti români: Vom mări subvenţia pentru cei care produc

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate începând cu luna mai și până în decembrie. Reamintim condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an:

-Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp;

-Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;

-Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
27 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H