Guvernul a stabilit procedura prin care fondurile din Pilonul II pot finanţa proiecte în parteneriat public-privat

Publicat: Vineri, 24 Mai 2019 11:22 // Actualizat: Vineri, 24 Mai 2019 11:22 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a adoptat, joi, prin ordonanţă de urgenţă, reglementări ale modului în care fondurile sau societăţile de investiţii, inclusiv fondurile de pensii din Pilonul II, vor putea participa în parteneriate public-private.

Participarea fondurilor în parteneriate public-private va fi stabilită de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) pe fiecare proiect de investiţii, pe baza ofertei ferme a fondurilor menţionate, potrivit Profit.ro.

Solicitările de finanţare vor fi transmise CNSP până la începerea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat. Guvernul a adoptat, joi, prin ordonanţă de urgenţă, aceste reglementări. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că a discutat cu administratorii fondurilor de la Pilonul II, iar până la finele lunii, ar trebui aduse modificări şi OUG 114 prin care au fost impuse cerinţe suplimemntare de capitalizare a fondurilor.

Teodorovici a arătat, însă, că pe modelul aplicat în domeniul taxei bancare, participarea cu finanţare la proiecte de parteneriat public-privat va fi în corelaţie cu cerinţele de capitalizare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H