Guvernul adoptă azi rectificarea bugetară şi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Priorităţile de pe ordinea de zi

Guvernul se reuneşte vineri în şedinţă pentru a adopta un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile începând din 16 august şi pentru a stabili ce măsuri vor fi aplicate pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19. De asemenea, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că Executivul va adopta şi o ordonanţă de urgenţă pentru a fi pusă în aplicare rectificarea bugetară.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 05:04
Guvernul adoptă azi rectificarea bugetară şi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Priorităţile de pe ordinea de zi

Şedinţa de Guvern este programată să înceapă la ora 17.00, conform agendei publicate pe site-ul Executivului.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că, înaintea şedinţei de Guvern, va fi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), pentru a fi hotărâtă prelungirea stării de alertă.

„Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, arată proiectul de hotărâre afişat pe site-ul Executivului.

STARE DE ALERTĂ prelungită din 16 august. Ce prevede proiectul de HG care va fi adoptat vineri de Guvern

Un alt proiect de hotărâre prevede acordarea de ajutoare de urgenţă pentru a sprijini un număr total de 116 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora, cu domiciliul/reşedinţa în judeţele: Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi Bucureşti.

Suma totală alocată acestui proiect este de 393.100 lei.

Programul de bonificaţii pentru acţionarii care-şi recapitalizează companiile, aprobat vineri de Guvern. Anunţul lui Florin Cîţu

De asemenea, pe ordinea de zi mai apare un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului Naţional de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, notează News.ro.

Guvernul urmează să adopte ale proiecte de acte normative cu privire la rechemarea unor consuli generali – Iulia Buje, consul general în Marsilia, şi Emil Rapcea, consul general la Odesa.

Consilierul premierului Orban anunţă scenariul în care alegerile locale ar putea fi amânate

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului apare şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor locale din 27 septembrie.

„Potrivit dispoziţiilor art. 1 alin. (6) din Hotărârea Guvernului României nr. 577/2020 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale din anul 2020, Comisia tehnică centrală pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, informează săptămânal Guvernul în legătură cu stadiul îndeplinirii acţiunilor privind pregătirea şi organizarea alegerilor locale din anul 2020”, arată informarea care va fi prezentată la reuniunea Guvernului.