Guvernul alocă 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor de infrastructură. Banii vor fi destinaţi pentru parcuri

Guvernul va aloca un fond de 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură ce urmează să fie finanţate în perioada 2021-2027. Anunţul a fost făcut de Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Executivului.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 19:22
Guvernul alocă 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor de infrastructură. Banii vor fi destinaţi pentru parcuri

Marcel Boloş a explicat că este prima oară când un Guvern al României pregăteşte portofoliul de proiecte cu opt luni înainte de începerea exerciţiului financiar.

„Este primul guvern care alocă înainte cu opt luni de perioada de programare 2021-2027 un fond de 100 de milioane de euro pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură destinat autorităţilor locale şi pregătirea separată a proiectelor mari de infrastructură ale României, proiectele acestea fiind importante pentru dezvoltarea României pe termen lung.

Aceste resurse urmează să fie alocate pentru pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură destinat autorităţilor locale în domeniul regenerării urbane, pentru refacerea spaţiilor publice de locuit dintre blocuri, centre istorice, parcuri urbane – deci toată zona aceasta de proiecte care se adresează în mod direct calităţii vieţii oamenilor pentru partea de mobilitate urbană, dar şi pentru partea de infrastructură rutieră la nivel judeţean, aceasta fiind o preocupare a Guvernului României pentru ca următoarea perioadă de programare să o începem cu implementarea de proiecte şi să putem folosi aceşti bani europeni în interesul dezvoltării României şi cu folos pentru dezvoltarea economică pe termen lung”, a precizat Marcel Boloş, conform Agerpres.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind instituirea unor măsuri, precum şi a unui sprijin financiar, pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027, destinat finanţării prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020, POAT 2014-2020, şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, POIM.

 Insula Belina revine în administrarea statului. Ludovic Orban: „Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor PSD”