Guvernul anunță că dublează prin OUG numărul de parlamentari din diaspora şi că extinde zilele de votare

Ministrului de Interne, Marcel Vela, a transmis că printre prevederile ordonanței de urgență privind alegerile parlamentare se numără creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora. 

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 13:00
Guvernul anunță că dublează prin OUG numărul de parlamentari din diaspora şi că extinde zilele de votare
De asemenea, actul normativ prevede extinderea zilelor de votare pe trei zile, similar cu alegerile prezidențiale, potrivit HotNews.ro. 
 
„Ordonanța se referă la modificarea și completarea unor acte normative în materia alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, precum și unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, având în vedere că există un vid legislativ pentru reglementarea alegerilor anticipate în situația de dizolvare a Parlamentului”, a spus Marcel Vela, în cadrul ședinței de Guvern.
 
Ordonanța prevede creșterea numărului de parlamentari din diaspora „de la doi la patru senatori și de la patru la opt deputați”, a mai afirmat ministrul. 
 
O altă reglementare adusă prin OUG se referă la extinderea zilelor de vot la trei zile. „Corelăm și alte termene pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate”, a mai spus Marcel Vela.