Guvernul anunţă disponibilizări: „Există un plan de restructurare la Poşta Română”

Tánczos Barna anunţă că există un plan de restructurare, un număr de personal va fi disponibilizat la Poşta Română.

04 oct. 2021, 23:11
Guvernul anunţă disponibilizări: „Există un plan de restructurare la Poşta Română”

Ministrul interimar al Digitalizării, Tánczos Barna, a anunţat că la Poşta Română sunt bani pentru salarii, însă există şi un plan de restructurare, iar o anumită parte din personalul acestei companii va fi disponibilizat.

„Sunt bani, cu siguranţă fondul de salarii este asigurat. La Poşta Română se discută despre o reorganizare, o reformă instituţională care va fi pusă în practică de conducerea  executivă. Fondul de salarii este asigurat, poştaşii îşi vor primi salariile”, a declarat Tánczos Barna, la finalul şedinţei de Guvern de luni.

Întrebat câţi angajaţi vor pleca din compenie şi de când, Tánczos Barna a precizat că cei din conducerea companiei Poşta Română vor comunica aceste lucruri.

Marile companii încep concedierile în masă ale celor care refuză vaccinarea. United Airlines dă afară dintr-un foc 600 de angajaţi

„Este o analiză, nu s-a luat o decizie fială. Există un plan de restructurare, decizia finală cu privire la disponibilizări nu s-a luat. O să primim un număr de personal care va fi disponibilizat, aştept o cifră de la conducerea executivă. Cel mai important este ca Poşta Română să fie o companie care  se reorganizează şi este suficient de flexibilă ca să răspundă la nevoile pieţei”, a declarat ministrul.

​Numărul de personal prognozat la sfârșitul anului 2021 în Poșta Română este de 23.980 salariați, cu 1.016 salariați mai puțin decât erau înregistrați la 31.12.2020, luând în considerare măsurile estimate a se lua pe parcursul anului 2021 în vederea reducerii numărului de personal, se arată în bugetul de venituri și cheltuieli al companiei. Pe de altă parte, salariile ar urma să crească ușor în acest an.

Guvernul Cîţu face primele concedieri. Zeci de oameni din Galaţi, daţi afară după ce a fost interzis cumulul pensiei cu salariul


loading...
Partenerii noștri