Guvernul anunţă un nou sprijin pentru companiile din domeniul HoReCa

Companiile din domeniul HoReCa vor primi un ajutor de stat în valoare de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al Guvernului.

RomaniaTV.net
28 nov. 2020, 14:22
Guvernul anunţă un nou sprijin pentru companiile din domeniul HoReCa

Guvernul anunţă un nou sprijin companiile din domeniul HoReCa. Guvernul Orban a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede sprijinirea companiilor din domeniul HoReCa. Proiectul a fost adoptat în primă lectură, a anunţat, sâmbătă, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, acesta precizând că propunerea din actul normativ este ca ajutorul de stat să fie de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.

„Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanţii mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene şi, după aprobarea Comisiei Europene, ordonanţa de urgenţă va fi adoptată în forma finală şi operaţionalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa şi pentru agenţiile de turism în perioada aceasta”, a anunţat Ionel Dancă.

Companiile din domeniul HoReCa au fost grav afectate anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19 şi au suferit peirderi uriaşe după restricţiile impuse de autorităţi ca urmare a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Plafonul pentru ajutorul de încălzire a fost majorat. Cine sunt beneficiarii de anul acesta

 

Vouchere de vacanţă. Guvernul a decis ce se va întâmpla cu tichetele nefolosite anul acesta

Guvernul a decis să prelungească valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020. Astfel, acestea vor fi valabile şi anul viitor.

„Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…) vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.


loading...