Guvernul cere Gabrielei Firea şi primăriilor de sector să găsească noi spaţii pentru carantină

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a cerut, joi, primarului general Gabriela Firea, edililor celor şase sectoare din Capitală, precum şi Primăriilor din judeţul Ilfov să identifice urgent spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, şi să ia rapid toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecţiei cu coronavirus (COVID – 19).

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 10:13
Guvernul cere Gabrielei Firea şi primăriilor de sector să găsească noi spaţii pentru carantină

“Fac un apel urgent la Primăria Capitalei, la primăriile de sector din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să îşi constituie Comitetele pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să identifice rapid spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, pe care să le pună la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să comunice situaţia exactă a acestora Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României. Trebuie să lăsăm deoparte disputele politice mărunte şi personale şi să ne ocupăm în mod eficient de prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID – 19”, a declarat Antonel Tănase, conform News.ro.

Secretarul general al Guvernului a atras atenţai Primăria Capitalei, Primăriile de sector din Bucureşti, precum şi cele din Ilfov să respecte legislaţia privind managementul situaţiilor de urgenţă, precum şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în aceste momente în care populaţia este greu încercată.

Săptămâna trecută, şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că numărul locurilor de carantină din Bucureşti este 200 după suplimentare.

Autorităţile din România au anunţat un nou caz de infectare cu coronavirus în România. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 48. Cei mai mulţi sunt în Bucureşti, peste 20 de infectaţi cu coronavirus. Doi pacienţi se află în stare gravă, iar instituţiile au oprit deja programul cu publicul.

Citeşte şi: Încă un caz de coronavirus în România. Este un contact al ofiţerului MAI. Numărul total ajunge la 48 de infectaţi