Guvernul cere o nouă nominalizare la CESE pentru schimbarea lui Liviu Luca

Guvernul solicită confederaţiei sindicale CNSLR Frăţia, care l-a desemnat pe Liviu Luca în funcţia de membru al Comitetului Economic si Social European (CESE), să facă o nouă nominalizare pentru a putea fi înaintată CESE, se arată într-un comunicat de presă. Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia a declarat pentru MEDIAFAX că până când nu se va clarifica situaţia lui Liviu Luca acesta nu va fi schimbat din funcţia de membru al CESE.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 16:38
Guvernul cere o nouă nominalizare la CESE pentru schimbarea lui Liviu Luca

Guvernul solicită confederaţiei sindicale CNSLR Frăţia, care l-a desemnat pe Liviu Luca în funcţia de membru al Comitetului Economic si Social European (CESE), să facă o nouă nominalizare pentru a putea fi înaintată CESE. Secretariatul General al Guvernului a înaintat confederaţiei o solicitare oficială în acest sens şi a informat CESE referitor la acest demers.

Conform Legii Dialogului Social, nr 62 din 10 mai 2011, art 113, desemnarea membrilor în CESE se face de către Comitetul Economic şi Social (CES) pentru cele 3 segmente separat (Sindicate, Patronate şi Societatea Civilă). Propunerile CES sunt transmise la Uniunea Europeană de către Guvern.

Sindicalistul Liviu Luca a fost reţinut pentru 24 de ore alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi de Octavian Ţurcan într-un dosar privind Petrom Service SA. Procurorii vor cere arestarea lor preventivă pentru delapidare şi spălare de bani, prejudiciul adus companiei Petrom Service SA fiind de peste 83 de milioane de euro.

UPDATE Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Sorin Stan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că până când nu se va clarifica situaţia lui Liviu Luca, prim-vicepreşedintele confederaţiei, acesta nu va fi schimbat din funcţia de membru al Comitetului Economic şi Social European (CESE).

Stan a spus că „nu este normal să tragem într-un om care nu a fost condamnat”. El a precizat că CNSLR-Frăţia va propune altă persoană pentru CESE doar dacă Liviu Luca va fi arestat.