Guvernul Ciucă vrea taxe noi. Ce prevederi conține noul program de guvernare PNL-UDMR, depus sâmbătă în Parlament!

Apar detalii interesante din programul de guvernare PNL-UDMR depus în Parlament, în vederea obținerii votului de învestitură pentru Guvernul Nicolae Ciucă.

30 oct. 2021, 21:16
Guvernul Ciucă vrea taxe noi. Ce prevederi conține noul program de guvernare PNL-UDMR, depus sâmbătă în Parlament!

Guvernul Ciucă vrea taxe noi. Documentul prevede apariția a două noi taxe.

Guvernul Ciucă vrea taxe noi. Ce prevederi conține noul program de guvernare PNL-UDMR, depus sâmbătă în Parlament!

1. „Intrarea în vigoare a legii pentru implementarea unui nou sistem de taxare pe baza distanței pentru vehiculele grele (camioane) și introducerea de taxe mai mari pentru deținerea în proprietate a celor mai poluante vehicule de pasageri (autoturisme / autobuze / autocare), pe baza principiului „poluatorul plătește” și a principiului taxării ecologice”.

2. „Pentru asigurarea resurselor umane, financiare și logistice necesare atingerii obiectivelor legate de extinderea și modernizarea oficiilor consulare și în vederea creșterii capacității procesare a serviciilor consulare, Guvernul va întreprinde demersurile legislative necesare pentru introducerea unor tarife pentru prestarea în regim de urgență a serviciilor consulare și a taxelor consulare pentru serviciile consulare prestate cetățenilor străini”.

Noul guvern format în jurul lui Nicolae Ciucă va fi convocat duminică, începând cu ora 12:00. Miniștrii și premierul desemnat vor discuta despre programul de guvernare.

Programul de guvernare şi lista miniştrilor au fost depuse, sâmbătă, la Parlament, după ce Biroul Politic Naţional al PNL a validat lista de miniştri ai Cabinetului condus de Nicolae Ciucă şi programul de guvernare.

Ciucă spune că „nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic”, dar că votarea guvernului său „este soluția prin care se câștigă timp pentru negocieri”.

„Am depus programul de guvernare și lista cabinetului. Programul este centrat pe măsurile de primă urgență ce trebuie luate la nivelul guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, este o altă prioritate cea legată de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale și alimente. Cea de-a treia este foarte bine articulată la programul național de redresare și reziliență, aprobat de curând.

Doresc să menționez că la nivelul fiecărui capitol sunt cuprinse măsurile de reformă. Am extras patea de esență din PNRR pentru a constitui anexele care dau reperele temporare activității fiecărui minister ca să avem un grafic de timp pentru tot ce avem de realizat.

Sunt foarte încrezător că prin acest program putem să continuăm ceea ce s-a realizat și menționez că programul nu e nou, am analizat tot ce s-a realizat din vechiul program și am asigurat partea de continuitate și coerență cu PNRR.”, a spus Nicolae Ciucă.

Întregul program de guvernare poate fi consultat aici.

program de guvernare

Citește și: Lista miniştrilor din Guvernul Ciucă şi programul de guvernare, depuse la Parlament. Ciucă, apel la parlamentari: Avem nevoie de stabilitate