Guvernul cumpără 123 de autobuze electrice de la grupul spaniol CAF. Preţul afacerii este de 65 de milioane euro

Solaris, filiala poloneză a grupului spaniol CAF, va produce 123 de autobuze electrice pentru România, în baza unui contract cu o valoare de aproape 65 de milioane de euro.

15 mart. 2021, 17:04
Guvernul cumpără 123 de autobuze electrice de la grupul spaniol CAF. Preţul afacerii este de 65 de milioane euro

Guvernul cumpără 123 de autobuze electrice de la grupul spaniol CAF. Acestea vor fi model Urbino de 12 metri, care vor avea ca destinație de livrare orașele Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Suceava, Târgu Mureș și Pitești, înainte de sfârșitul anului 2022, scrie HotNews.

Guvernul cumpără 123 de autobuze electrice

Guvernul României a inclus în contract și furnizarea infrastructurii de încărcare pentru autobuze: 123 încărcătoare de 40 kilowați și 36 încărcătoare pantograf de 300 kilowați. Solaris a închis anul 2020 cu o cotă de 20% din piața e-autobuzelor. Anul trecut, a furnizat 457 de bucăţi, triplând cifrele sale din 2019 și a atins recorduri în vânzări și în vehicule vândute.

Bucureştenii vor circula cu tramvaie de la Astra Arad şi cu e-autobuze luate cu bani europeni. Anunţul lui Nicuşor Dan

Solaris Bus & Coach, producător de vehicule electrice pentru transport public, a câștigat o nouă licitație și a semnat un contract pentru a livra nouă e-autobuze Solaris Urbino 12 în Sibiu.  Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 23 de luni, scrie Profit.

Nicuşor Dan anunbţa acum ceva timp că va fi lansată şi licitaţia pentru autobuze electrice: „Vom lansa licitaţia pentru autobuze electrice cu bani europeni. Principala problemă e că preţul stabilit în caietele de sarcini nu a stimulat marii operatori să participe la licitaţii. Şi ce trebuie să facem e să trecem la 500.000 de euro. Acesta e preţul pe un autobuz electric, pentru a aveam oferte de la marii operatori care produc autobuze în Europa şi vă asigur că nu vom pierde aceşti bani europene”.