Guvernul ia în calcul creşterea pensiilor cu 15% din septembrie! Ce se va întâmpla cu alocaţiile? SURSE

Guvernul are în discuţie mai multe variante de lucru, printre care şi majorarea cu 15% a alocaţiilor pentru copii, dar şi a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020, susţin surse guvernamentale.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 18:06
Guvernul ia în calcul creşterea pensiilor cu 15% din septembrie! Ce se va întâmpla cu alocaţiile? SURSE

Un alt subiect aflat pe masa Guvernului este referitor la creşterea salariilor profesorilor de la începutul lunii septembrie a acestui an, după cum prevede Legea salarizării, majorare care ar putea fi momentan amânată, au adăugat sursele citate.

Citeşte şi: Şcoala începe cu noi reguli, la peste 1.000 de cazuri de infectare pe zi. „Doar o treime dintre elevi vor merge la clase”

Alocațiile pentru copii ar trebui dublate de la 1 august, în urma hotărârii Curții Constituționale care a respins sesizarea Guvernului privind legea care anula decizia de amânare a majorării.

Astfel, potrivit legii promulgate de președintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie, alocațiile pentru copii ar trebui majorate de la 1 august după cum urmează: „- 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; – 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3); – 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, după decizia CCR, faptul că nu există resursele financiare pentru dublarea alocațiilor, dar va fi căutată o soluție pentru că alocațiile să crească în acest an. Prin urmare, conform surselor citate de News.ro, Guvernul ia în calcul varianta creșterii alocațiilor pentru copii cu un procent de 15%.â

Partidul Social Democarat a ameninţat Guvernul cu depunerea moţiunii de cenzură, dacă alocaţiile nu vor fi dublate de la 1 august 2020. 

De asemenea şi majorarea pensiilor cu 15% de la 1 septembrie este în discuţie, momentan nu s-a luat nicio decizie în acest caz, susţine sursele.