Guvernul japonez aprobă un ajutor de 8,3 miliarde de euro pentru Tepco

Fondurile vor compensa pagubele suferite de zeci de mii de persoane ce au fost nevoite să îşi părăsească în grabă locuinţele după accidentul produs la această centrală nucleară situată la 220 de km nord-est de Tokio, precum şi despăgubirile întreprinderilor afectate.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 08:28
Guvernul japonez aprobă un ajutor de 8,3 miliarde de euro pentru Tepco

Guvernul japonez a aprobat un ajutor public de 900 de miliarde de yeni (8,3 miliarde de euro) destinat operatorului centralei de la Fukushima, Tepco, pentru a finanţa o parte din indemnizaţiile victimelor accidentului nuclear, potrivit presei nipone.

Aceste fonduri vor compensa pagubele suferite de zeci de mii de persoane ce au fost nevoite să îşi părăsească în grabă locuinţele după accidentul produs la această centrală nucleară situată la 220 de km nord-est de Tokio, precum şi despăgubirile întreprinderilor afectate.

Ministrul economiei, comerţului şi industriei, Yukio Edano, a aprobat acest plan de sprijin excepţional pentru Tokyo Electric Power (Tepco), compania privată de electricitate ce administrează centrala Fukushima Daiichi, a explicat agenţia de presă Jiji, preluată de AFP.

Fukushima Daiichi a suferit cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobâl (Ucraina) în 1986, după producerea la 11 martie a unui seism de magnitudine 9 urmat de un tsunami de 15 metri înălţime ce au devastat litoralul din nord-estul arhipelagului.

Într-o mare dificultate financiară după accident, Tepco are nevoie de aceste fonduri de urgenţă pentru a putea plăti în continuare compensaţiile necesare.