Guvernul lui Trump - un club al bogaţilor fără precedent în istoria Statelor Unite

Publicat: Vineri, 02 Decembrie 2016 10:18 // Actualizat: Vineri, 02 Decembrie 2016 10:18 // Sursa: romaniatv.net

Echipa guvernamentală formată de către preşedinte ales Donald Trump dă partea leului unor bărbaţi şi femei de afaceri multimilionari, cu riscul de a părea un club al bogaţilor fără precedent în istoria americană, comentează AFP, care prezintă o listă a celor care urmează să pună în aplicare promisiunea miliardarului de a "reda măreţia" Americii şi clasei americane de mijloc.

Preşedintele-ales, el însuşi un magnat în domeniul imobiliar şi un miliardar, va consolida şi mai mult această tendinţă dacă-l va alege ca şef al diplomaţiei pe Mitt Romney, care a acumulat o avere evaluată la 230 de milioane de dolari la conducerea fondului de investiţie Bain Capital.

WILBUR ROSS, noul secretar pentru Comerţ

Noul secretar al Comerţului ar avea o avere de 2,5 miliarde de dolari, care-l face al 232-lea cel mai bogat om din Statele Unite, potrivit Revistei Forbes, citată de news.ro.

Colecţionar de tablouri ale unor maeştri ca belgianul René Magritte, el a lucrat o perioadă îndelungată pentru Banca Rothschild şi s-a specializat în falimente.

Citeşte şi SUA. Donald Trump va numi un "câine turbat" şef la Ministerul Apărării

La începutul anilor 2000, Ross şi-a creat propria societate de investiţii, WL Ross & Co, şi s-a lansat într-o întreprindere de "salvare" a unor grupuri siderurgice aflate în dificultate.

BETSY DEVOS, ministrul EDUCAŢIEI

Noul secretar al Educaţiei face parte din familia moştenitoare a gigantului în marketing Amway, a cărei avere este estimată de Forbes la 5,1 miliarde de dolari şi care se află printre cei mai mari donatori ai Partidului Republican.

STEVEN MNUCHIN, noul şef al TREZORERIEI

Un fost angajat Goldman Sachs, noul trezorier american a făcut avere cumpărând Banca IndyMac din California în timpul crizei financiare din 2008, după care a vândut-o, câţiva ani mai târziu, şi a obţinut o plus-valoare de aproape două miliarde de dolari, informează news.ro.

El a creat şi un fond de investiţii, cu susţinerea investitorului financiar democrat George Soros şi a participat la producţia unor blockbustere hollywoodiene de succes ca "Avatar" şi "Suicide Squad". Averea sa personală este evaluată la 40 de milioane de dolari.

Citeşte şi Primarul din Los Angeles îl înfruntă pe Donald Trump: Imigranţii sunt bineveniţi oricând

Donald Trump, a cărui avere personală este evaluată la 3,8 miliarde de dolari de Forbes, are în echipa sa de tranziţie şi alte nume cu averi importante care ar putea intra în viitorul Cabinet.

HAROLD HAMM ar putea prelua portofoliul ENERGIEI un magnat al petrolului şi gazelor de şist, a cărui avere este estimată la 16,9 miliarde de dolari şi care ar putea să devină viitorul secretar al Energiei.

ANDREW OUZDER, despre care se spune că ar putea să fie nominalizat la DEPARTAMENTUL MUNCII, este preşedintele-director general al grupului de restauraţie CKE Restaurants. Numai în 2012 el a primit o remuneraţie de 4,4 milioane de dolari, potrivit Forbes, potrivit news.ro.

EAINE CHAO a fost nominalizată la TRANSPORTURI. Este fiica magnatului în domeniul transportului maritim James S.C. Chao, care deţine compania Foremost Group şi a cărui avere este estimată la câteva zeci de milioane de dolari.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H