Guvernul modifică vârsta de pensionare a femeilor. Până la ce vârstă vor putea lucra

Publicat: Vineri, 09 Noiembrie 2018 15:00 // Actualizat: Vineri, 09 Noiembrie 2018 15:00 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a decis în ședința de vineri ca femeile să poată opta pentru pensionarea la 65 de ani, în prezent vârsta de pensionare fiind de 63 de ani.

 

Modificarea are loc în contextul în care Curtea Constituțională a României a decis că femeile trebuie să aibă şansa de a lucra până la 65 de ani, în cazul în care își doresc acest lucru.

Astfel, actul normativ prevede că niciun angajator nu poate întrerupe contractul, dacă o angajată dorește să continue activitatea după vârsta standard de pensionare (63 de ani).

Litera c) a alineatului (1) a articolului 56 se modifică și va avea următorul cuprins:

”c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II.”
2. După alineatul (2) al articolului 56 se introduce un alineat nou, alin. (3), cu următorul cuprins: ”(3) Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea în condițiile prevăzute la lit. c), teza întâi. ”

LEGEA PENSIILOR a ajuns în Parlament. Care este noua formulă de calcul, cum se modifică stagiul de cotizare, calendarul majorărilor

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor pensii pensionare femei vârstă pensionare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 nov 12:05
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
La numai 65 de ani ?! Cam putin.Prea tinere.PSD si ALE o sa le scoata la pensie la 90 de ani si o sa le dea pensie Post Mortem pana la pomenirea de un an.VINE CRIZA CEA MARE despre care bolsevicii nu vor sa va spuna.Iata ce spune un miliardar: https://www.youtube.com/results?search_query=un+miliardar+anunta+o+noua+criza
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H