Guvernul oferă 3.000 de euro pentru românii care îndeplinesc această condiție. Cererile se depun de astăzi

De luni, 5 decembrie, românii pot depune cererile pentru a primi sprijinul în valoare de aproape 3.000 de euro, de la Guvern. 

05 dec. 2022, 20:25
Guvernul oferă 3.000 de euro pentru românii care îndeplinesc această condiție. Cererile se depun de astăzi

Este vorba despre cererile de decontare a procedurilor de fertilizare in vitro. 15.000 de lei ese suma pe care Guvernul o va acorda cetățenilor eleigibili.

Mai precis, beneficiarii sunt cuplurile, dar și femeile singure cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Potrivit proiectului aprobat de curând, pot fi decontate trei proceduri pe an. Sprijinul va fi acordat în două tranşe, sub forma de vouchere: o dată 5.000 de lei, voucherul pentru medicamente, și a doua oară 10.000 de lei, voucherul pentru proceduri medicale.

 

Anunț mare de la guvern. Se dau mulți bani pentru o anumită categorie de români

 

Cererile pot fi depuse online, începând cu data de 5 decembrie, a anunţat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, încă de zilele trecute când a fost semnat ordinul comun privind aprobarea Normelor de aplicare a „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”.

„Aşadar, începând din 5 decembrie, se pot depune deja cererile. Se pot depune online toate solicitările – pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu şină, cu birocraţie – la adresa de e-mail [email protected], iar evaluarea va fi una cât se poate de rapidă, tocmai pentru ca cuplurile sau femeile singure care apelează la acest program să nu aştepte foarte mult”, a spus Gabriela Firea.

Oficialul Guvernului a mai dat asigurări că programul va avea anul viitor „o finanţare suficientă”.

„Le asigur pe toate doamnele care au temeri că se vor sfârşi banii că nu se întâmplă acest lucru şi ne-am luat cu toţii angajament în faţa dumneavoastră să realizăm proiectul pentru întreaga ţară, nu doar pentru Bucureşti, cât a fost acum doi ani”, a declarat Gabriela Firea.