Guvernul Orban a aprobat în şedinţa de marţi legile pe care îşi va angaja răspunderea în Parlament

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara cele trei proiecte de lege pe care îşi va angaja răspunderea şi solicită Parlamentului să decidă calendarul.

RomaniaTV.net
11 dec. 2019, 08:47
Guvernul Orban a aprobat în şedinţa de marţi legile pe care îşi va angaja răspunderea în Parlament

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe trei proiecte privind prorogarea unor termene în justiţie, abrogarea OUG 51/2019 privind transportul public pentru reintroducerea transportului elevilor în sistemul de servicii publice şi Legea privind plafoanele bugetare, necesare pentru aprobarea bugetului pe 2020.

„Aşa cum am anunţat, în şedinţa de Guvern au fost propuse spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament”, a precizat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Dancă a menţionat că este vorba despre proiectele privind modificările la Legile Justiţiei, OUG 51/2019 privind transportul interjudeţean de călători, respectiv legea plafoanelor bugetare şi strategia fiscal bugetară.

Şeful Cancelariei premierului a afirmat că Guvernul va trimite Parlamentului în cursul zilei de miercuri scrisoarea privind proiectele de lege pe care îşi va angaja răspunderea, iar Legislativul să decidă calendarul.

Citeşte şi: Guvernul îşi asumă răspunderea pe 3 legi: prorogarea unor termene în justiţie, abrogarea OUG 51 şi Legea privind plafoanele bugetare

„Cerem PSD să nu obstrucţioneze în Parlament procedura de asumare a răspunderii, pentru că ştim foarte bine că PSD îşi propune să joace la ruleta rusească destinul românilor şi este inclusiv capabil să amâne bugetul pentru anul 2020, în condiţiile în care este pentru prima dată, de după guvernarea PSD, când, în sfârşit, avem un buget prezentat în timp util, astfel încât autorităţile locale de la 1 ianuarie să poată să vină cu bugetele locale şi să dăm drumul la dezvoltarea ţării. Este foarte important ca România să nu mai rămână blocată”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.