Guvernul plăteşte 820 milioae de lei către beneficiarii fondurilor europene. A împrumutat de la Trezorerie

Guvernul României a aprobat un împrumut cu valoare de 820 milioane de lei de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, arată ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, miercuri, potrivit Agerpres.

09 oct. 2013, 19:32
Guvernul plăteşte 820 milioae de lei către beneficiarii fondurilor europene. A împrumutat de la Trezorerie

‘Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de 820 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Astfel, valoarea cumulată a împrumuturilor din Trezorerie alocate în acest an pentru efectuarea de plăţi către beneficiari se ridică la aproximativ şapte miliarde de lei. Acum, când avem toate programele operaţionale deblocate, trebuie să intensificăm plăţile către beneficiari, să continuăm simplificarea sistemului şi să atragem sume cât mai mari din fondurile europene alocate pentru România’, afirmă ministrul Fondurilor Europene.

Acest împrumut va fi folosit pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Sectorial Mediu, respectiv Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Defalcat, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii POR a fost alocată o sumă de aproape 290 milioane de lei, pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor POSDRU a fost alcoată suma de circa 250 de milioane de lei, iar pentru beneficiarii POS Mediu este destinată o sumă de aproximativ 248 de milioane de lei.

În cursul zilei de marţi, Comisia Europeană a a decis reluarea plăţilor către România prin ultimul program care mai era pre-suspendat: Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

VEZI SI:

Rata de absorbţie a fondurilor europene a trecut de 19%