Guvernul Ponta anunţă o rectificare bugetară la sfârşitul lunii iulie

Guvernul reîmparte banii ministerelor la sfârşitul lunii iulie. Cabinetul Ponta a anunţat deja că vrea să ia bani de la investiţii şi să îi aloce la Ministerul Sănătăţii şi la cel al Educaţiei.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 15:37
Guvernul Ponta anunţă o rectificare bugetară la sfârşitul lunii iulie

În principiu, la rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie ar urma să se ia bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde se derulează investiţii despre care guvernul Ponta spune că nu sunt necesare, şi să se dea la Sănătate şi Educaţie, unde este în permanenţă nevoie de fonduri.

De asemenea, ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, trebuie să găsească bani şi pentru returnarea CASS către pensionari. Pentru primele trei luni în care pensionarilor li se va returna contribuţia reţinută până acum sunt deja bani, însă trebuie să se găsească fonduri şi pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.

La ultima rectificare bugetară, operată la sfârşitul anului 2011 de guvernul Boc, s-au luat bani de la Educaţie, Agricultură sau Finanţe şi s-au dat la alte ministere, printre care cel al Sănătăţii şi cel al Turismului.