Guvernul Ponta reacţionează la discursul premierului Cameron privind migraţia

Ministerul Afacerilor Externe menţine "poziţia fermă a României de sprijin pentru aplicarea integrală a principiului liberei circulații a persoanelor, așa cum este acesta prevăzut în Tratatele UE și dezvoltat în legislația europeană secundară și legislațiile naționale ale statelor membre" se arată într-un comunicat remis presei de MAE.

RomaniaTV.net
30 nov. 2014, 09:37
Guvernul Ponta reacţionează la discursul premierului Cameron privind migraţia

MAE a invocat în recenta comunicare pe care a avut-o cu instituţia omoloagă din Marea Britanie decizia Curții de Justiție a UE în cazul Dano care a confirmat ca legislația Uniunii Europene conține garanțiile necesare pentru prevenirea abuzurilor în materie de libera circulaţie a cetăţenilor UE.

„Decizia Curții de Justiție a UE în cazul Dano demonstrează, o dată în plus, că principiul libertății de circulație a persoanelor este unul fundamental al Uniunii Europene, care nu trebuie contestat sau pus în discuție într-o manieră populistă” se mai arată în comunicatul MAE.

ALARMANT: România, printre primele PATRU ţări care furnizează SCLAVI moderni în Marea Britanie

Guvernul Ponta afirmă că „va urmări, în continuare, măsurile concrete care vor fi propuse de Marea Britanie, precum și orice alte propuneri care ar putea modifica actualul echilibru european în materie de liberă circulație a lucrătorilor” în UE.

Premierul David Cameron a declarat recent că Marea Britanie nu trebuie să rămână cu orice preţ în UE. Declaraţia a fost făcută în contextul prezentării de către premierul britanic al unui plan de măsuri privind migraţia în Marea Britanie.

Citeşte şi David Cameron, anunţ DEVASTATOR pentru imigranţii din UE: Noi restricţii la ajutoare sociale