Guvernul, reacţie la Solomon: Premierul este îngrijorat de derapajele discursurilor politice

Premierul Ungureanu este "profund îngrijorat" de derapajele discursurilor politice şi cere solidarizare pentru eliminarea exceselor, după ce deputatul PSD Adrian Solomon a declarat că primul-ministru va avea "soarta lui Aldo Moro" dacă vine la Bârlad şi nu discută cu primarul.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 19:36
Guvernul, reacţie la Solomon: Premierul este îngrijorat de derapajele discursurilor politice

„Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu este profund îngrijorat de derapajele pe care discursurile politice le pot înregistra şi cere solidarizarea tuturor forţelor responsabile pentru eliminarea acestor excese. Fără o reacţie comună a clasei politice responsabile şi a societăţii civile, climatul politic va fi afectat iremediabil. Acceptarea fără reacţie a unui asemenea discurs condamnă grav spiritul democratic şi afectează ordinea socială”, se arată într-un comunicat transmis, luni seara, de Guvern.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Bârlad şi nu discută cu autorităţile locale, va avea „nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o ameninţare, ci o asigurare”.

Aldo Moro, important om politic italian şi preşedinte al Partidului Democraţia Creştină, a fost răpit şi ucis în 1978 de către grupul terorist Brigăzile Roşii, în contextul în care propusese o colaborare între comunişti, socialişti şi catolici în perioadă de criză economică.

Aldo Moro a fost ministru de Externe în perioada 1970-1974, iar ulterior a ocupat postul de prim-ministru.