Guvernul remaniat înainte de alegerile din 9 iunie – locale și europarlamentare. Cine sunt miniștrii care vor părăsi Cabinetul Ciolacu

România TV a obținut lista completă a ministrilor care vor fi remaniati. Decizia PNL de a obliga sefii de organizații sa candideze la alegeri arunca guvernul în aer. Mai mult de jumătate din ministrii PNL vor fi remaniati.

02 mart. 2024, 11:12
Guvernul remaniat înainte de alegerile din 9 iunie – locale și europarlamentare. Cine sunt miniștrii care vor părăsi Cabinetul Ciolacu

Alegerile din 2024 vor lăsa Guvernul Ciolacu fără o parte din miniștri. Aceștia urmează să fie înlocuiți pentru a le permite să se ocupe de campania electorală. Remanierea ar urma să aibă loc înainte de alegerile comasate din 9 iunie, europarlamentare cu locale.

Vor părăsi guvernul Ciolacu atât miniștri de la PNL, cât și de la PSD. Unii vor încerca să prindă un loc la primării sau să ajungă în fruntea unui consiliu județean, alții se luptă să prindă un loc în Parlamentul European.

 

Guvernul remaniat înainte de alegerile din 9 iunie – locale și europarlamentare. Cine sunt miniștri care vor părăsi Cabinetul Ciolacu

Potrivit unor surse România TV, președintele PNL Nicolae Ciucă a decis ca președinții de organizații județene să candideze la alegeri în acest an pentru a obține un scor cât mai bun în teritoriu. Astfel, mai mulți miniștri din Guvernul Ciolacu, în special cei de la PNL, vor candida pentru șefii de consilii județene. Printre ei, Adrian Veștea, actual ministru al Dezvoltării, care vrea un nou mandat la șefia Consiliului Județean Brașov. De asemenea, Mircea Fechet, ministrul Mediului, va candida la Primăria Bacău. Totodată, Raluca Turcan, ministrul Culturii, ar putea candida fie la Primăria Sibiu, fie la președinția Consiliului Județean Sibiu.

Și Alina Gorgiu, actualul ministru al Justiției, ar putea fi pe pe lista PNL de la europarlamentare, pe lângă Adina Vălean, actualul comisar european al României.

De asemenea, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, ar pleca din Guvern pentru a candida la Primăria Capitalei, împotriva lui Nicușor Dan.

De la PSD ar putea părăsi Guvernul Simona Bucura, actualul ministru al Muncii, care ar fi pe lista candidaților PSD la europarlamentare.