Guvernul Ucrainei cere populaţiei să predea armele care nu sunt înregistrate

Ministerul ucrainean de Interne și autoritățile din domeniul securității i-au cerut populației să predea armele de foc care nu sunt corect înregistrate, având în vedere "agravarea criminalității" și creșterea "provocărilor sistematice din partea unor cetățeni străini în Crimeea și în estul țării", potrivit unui apel comun difuzat duminică de presa locală, transmite EFE.

RomaniaTV.net
16 mart. 2014, 09:46
Guvernul Ucrainei cere populaţiei să predea armele care nu sunt înregistrate

În apel se avertizează că persoanele care nu vor respecta această cerință vor suporta rigorile legii. „Împreună trebuie să frânăm imediat violența stradală și să apărăm viața și sănătatea persoanelor”, se menționează în document.

Ministrul de interne, Arsen Avakov, a subliniat că „formațiunile armate trebuie să abandoneze străzile” orașelor ucrainene. „Nu înțelegeți că orice foc de armă provocat va fi utilizat ca pretext pentru agresiune și ocuparea țării?”, a subliniat acesta.

Ucraina a acuzat sâmbătă Rusia că i-a invadat teritoriul desfășurând 80 de soldați, elicoptere și vehicule blindate într-un sat situat de cealaltă parte a frontierei administrative între peninsula Crimeea și Ucraina continentală.