Guvernul va aloca 25 de milioane de lei pentru refacerea zonelor afectate de inundaţiile din Galaţi

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că o primă evaluare a necesarului pentru susţinerea persoanelor care au avut de suferit în urma inundaţiilor din Galaţi se ridică la 25 de milioane de lei, bani care trebuie dislocaţi din alte domenii în Fondul de intervenţii în caz de urgenţă.

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 11:45
Guvernul va aloca 25 de milioane de lei pentru refacerea zonelor afectate de inundaţiile din Galaţi

„Astăzi trebuie să definitivăm un prim set de măsuri de ajutorare a celor care au avut de suferit de pe urma intemperiilor din Galaţi. Înţeleg că o primă evaluare se ridică la aproximativ la 25 de milioane de lei şi o să încercăm să dislocăm din alte părţi în Fondul de intervenţii în caz de urgenţă şi cât mai rapid aceşti bani, nu în formă de numerar, ci în ce anume au nevoie autorităţile locale, materiale de construcţii, diverse alte lucruri, să ajungă cât mai repede la oamenii respectivi”, a spus Ponta.

Premierul a precizat însă că există o lege care îi obligă pe proprietari să îşi facă o asigurare minimă, iar Guvernul trebuie să intervină numai în situaţii excepţionale.

„Cred că este obligaţia noastră să intervenim în situaţii grave. Pe de altă parte, legea care prevede obligativitatea tuturor proprietarilor din această ţară de a depune o minimă asigurare este totuşi o lege bună şi nu aş vrea ca mesajul să fie: „Nu vă faceţi asigurare, că intervine Guvernul totdeauna. Guvernul intervine cât poate şi când sunt situaţii excepţionale”, a afirmat şeful Executivului.

Victor Ponta a adăugat că va discuta cu ministrul delegat pentru Ape, Lucia Varga, despre problemele structurale ale sistemului de combatere a inundaţiilor, deoarece în comunele inundate din judeţul Galaţi nu au mai fost efectuate lucrări de colmatare de pe vremea regimului comunist.