Guvernul va apropa distribuirea de alimente şi produse de igienă persoanelor vulnerabile. Cine va beneficia de acestea

Guvernul României va aproba în ședința de joi, o ordonanță de urgență care prevede implementarea mecanismului de distribuire, în baza Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate - POAD, a pachetelor cu produse de igienă şi alimentare către persoanele aflate în prezent într-o situaţie de vulnerabilitate. Ordonanța este inițiată de Ministerul Fondurilor Europene. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 13:17
Guvernul va apropa distribuirea de alimente şi produse de igienă persoanelor vulnerabile. Cine va beneficia de acestea

„Pachetele cu produse de igienă şi alimentare achiziţionate de către Ministerul Fondurilor Europene(…) pot fi livrate către persoanele plasate în carantină, în izolare şi autoizolare în această perioadă urmare a instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, precum şi ca urmare a implementării măsurilor dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Totodată, în cazul în care mai rămân pachete nedistribuite se va proceda la distribuirea acestora către alte categorii vulnerabile, respectiv persoane vârstnice instituţionalizate în centre de îngrijire şi asistenţă şi copii instituţionalizaţi în centrele de plasament aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv a judeţelor care înregistrează aceste stocuri”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Citeşte şi: Doctorul militar col. Daniel Derioiu este noul manager intermar al Spitalului din Suceava. Ministrul Sănătăţii e la faţa locului UPDATE

În funcţie de situaţia existentă, fiecare UAT va identifica soluţii pentru distribuirea tuturor pachetelor cu produse de igienă şi alimente pentru aceste persoane, conform documentului. 

„Predarea pachetelor de igienă se va face pe bază de procese verbale de predare cu ajutorul reprezentanţilor autorităţilor locale disponibile, care vor asigura atât sprijin prin personalul disponibil din subordine, cât şi sprijin logistic. Procesele verbale de predare vor fi centralizate la nivelul fiecărei Instituţii a Prefectului, iar o copie a acestora va fi înaintată electronic către MFE”, se precizează în nota de fundamentare.

Citeşte şi: Şedinţa de Guvern după ce România a intrat în scenariul 4 în cazul pandemiei de coronavirus

„În acest sens, AM POIM preconizează deschiderea unui apel de proiecte pentru achiziţia de echipamente medicale şi echipamente de protecţie medicală cu un buget total de aproximativ 300 milioane euro”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.