Guvernul va prelungi școala online până pe 8 februarie. Ministrul Educației a respins posibilitatea prelungirii până în septembrie

Ministrul Educației a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern de mâine, 6 ianuarie, se va adopta o Ordonanță de Urgență care permite continuarea învățământului exclusiv online până la data de 8 februarie.

05 ian. 2021, 22:12
Guvernul va prelungi școala online până pe 8 februarie. Ministrul Educației a respins posibilitatea prelungirii până în septembrie

Guvernul va prelungi școala online până pe 8 februarie. Sorin Cîmpeanu susține că se va adopta o Ordonanță de Urgență care va permite continuarea învățământului online până pe 8 februarie, când va începe semestrul II.

Citește și: Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre revenirea la şcoală. Se vor vaccina sau nu profesorii împotriva COVID

Ministrul Educației susține că nu a dorit ca Ordonanța de Urgență să dea posibilitatea prelungirii până la finalizarea anului școlar, acest lucru fiind o dovadă că face tot posibilul pentru redeschiderea cât mai rapidă a școlilor. Cu toate acestea, revenirea elevilor în bănci nu ține de ministrul educației, ci de rata de infectare cu COVID și rata vaccinării în România.

Guvernul va prelungi școala online până pe 8 februarie. Sorin Cîmpeanu susține nu exclude niciun scenariu pentru redeschiderea şcolilor şi totul depinde de analiza făcută la finalul lui ianuarie de către specialişti. Ministrul Educației dorește ca decizia deschiderii școlilor să vină cât mai repede, însă trebuie urmărită evoluția numărului de cazuri COVID, dar și a campaniei de vaccinare.

„După 300 de zile de când avem perturbări în sistemul de Educaţie, e firească întrebarea. Eu îmi doresc cât mai repede decizia deschiderii şcolilor. Hotărârea o vom lua la finalul lunii ianuariei. Trebuie să vedem cum evoluează numărul cazurilor de coronavirus şi cum evaluează campania de vaccinare.

Citește și: Directorul DSP Dâmbovița aruncă bomba: Managerul de la Găeşti nu a vaccinat nicio persoană care să nu fie eligibilă

”Am cerut până la jumătatea lui ianuarie disponibilitatea profesorilor de a se vaccina antiCOVID. Peste 10 zile vom avea date clare. Sunt peste 430 de mii de profesori care ar putea să se vaccineze. Măsurile vor fi păstrate indiferent dacă se revine la şcoală” ,  a mai declarat acesta.

Ministrul Educației susține că susține ca învățământul simultan este o nenorocire și trebuie să dispară. Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că pentru un profesor este foarte greu să predea în acest mod.

”Învăţământul simultan e o nenorocire. Trebuie să dispară. E foarte greu ca profesor să predai aşa. E demotivant. Pe 31 ianuarie vom avea planurile cadru. Examenele naţionale trebuie să se ţină într-o notă bună. Schimbările din Educaţie fac în aşa fel încât cei mai pricepuţi specialişti să nu poată să se descurce, dar studenţii şi elevii.. Aşa cum a început semestrul I, îl vom termina tot online. Semestrul II ne-am dori să îl începem fizic. Ne dorim să deschidem şcolile. Avem mai puţin de 6 luni până la examenele naţionale. Trebuie să se susţină. Dacă vor fi necesare schimbările, le vom anunţa şi vor fi doar în interesul elevilor” a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.