Guvernul vrea eşalonarea plătirii obligaţiilor la buget. Sprijin pentru românii care nu şi-au putut plăti taxele în starea de urgenţă

Publicat: Joi, 01 Octombrie 2020 23:14 // Actualizat: Joi, 01 Octombrie 2020 23:14 // Sursa: romaniatv.net

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat, joi, Guvernul lucrează la o ordonanţă de urgenţă ce prevede eşalonarea la plată a obligaţiilor bugetare pentru o perioadă de 12 luni. Este vorba despre sumele pe care unii români nu le-au putut plăti din cauza crizei COVID, de la data intrării în starea de urgenţă şi până la 25 octombrie 2020.

"Deja la Ministerul de Finanţe se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se reglementează eşalonarea la plată în formă simplificată a obligaţiilor bugetare. Ştim foarte bine că pe 25 octombrie o parte din aceste măsuri expiră, dar, în acelaşi timp, ştim foarte bine că există sectoare în economie care încă nu şi-au revenit 100%. Avem această ordonanţă care va reglementa eşalonarea la plată în formă simplificată, este o eşalonare care se acordă pe o perioadă de 12 luni de zile pentru obligaţii cumulate de la data intrării în starea de urgenţă până în data de 25 octombrie 2020, inclusiv.

Deci, pe toată această perioadă în care s-au acumulat obligaţii putem să le eşalonăm, cu condiţia ca debitorul să nu fi înregistrat obligaţii fiscale înainte de intrarea în starea de urgenţă, deci să fi fost buni plătitori înainte de intrarea în starea de urgenţă", a precizat ministrul Finanţelor, joi, în şedinţa de Guvern, conform Agerpres.

Scutiri de taxe pentru domeniul HORECA, anunţate de Guvern

Florin Cîţu i-a spus premierului că propune ca operatorii din domeniul HORECA să fie scutiţi de la plata impozitului specific până la 31 decembrie 2020.

În acelaşi context, Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Finanţe să ia în calcul prelungirea măsurii care a permis autorităţilor locale să ia decizii de reducere a impozitului pe clădiri până la 50% şi de reducere a taxei pe clădiri, spaţiile închiriate şi, de asemenea, taxa de ocupare a domeniului public de reducere şi de sută la sută.

"E varianta la care până acum ne-am gândit, dar va fi pentru săptămâna viitoare şi vom vedea care este forma finală, acordarea competenţei autorităţilor locale ca până la 1 decembrie 2020 să se adopte hotărâri de reducere a impozitelor şi taxelor pe clădiri cu până la 50%, pe impozitul anului 2020. În acelaşi sens, contribuabilii vor depune cerere de aprobare a reducerii până la data de 15 decembrie 2020. Asta este varianta cu care lucrăm acum, dar detaliile le vom discuta săptămâna viitoare", a explicat Cîţu, pentru sursa citată.

Ludovic Orban cere CONTROALE sporite după numărul RECORD de infectări cu COVID. "S-a lăsat garda jos. A scăzut gradul de conformare"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget Florin Citu ministrul Finanţelor OUG
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
21 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H