Ludovic Orban cere CONTROALE sporite după numărul RECORD de infectări cu COVID. „S-a lăsat garda jos. A scăzut gradul de conformare”

Premierul Ludovic Orban a cerut, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, pregătirea unui plan de intensificare a controalelor din partea autorităţilor deoarece România se confruntă cu o "creştere clară" a numărului de infecţii cu noul coronavirus. 

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 16:19
Ludovic Orban cere CONTROALE sporite după numărul RECORD de infectări cu COVID. „S-a lăsat garda jos. A scăzut gradul de conformare”

„Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine, MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi toate celelalte strucuturi vreau să pregătiţi un plan de acţiuni intensificate astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. „, a spus premierul Ludovic Orban.

Premierul le-a cerut minitşrilor să fie „extrem de prezenţi” şi să realizeze „un plan de control, cu o raportare zilnică privitor la aceaste controale efectuate”.

„Din nou simt s-a lăsat garda jos. A scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care practic am permis reluarea tututor activităţilor în condiţii de normalitate există o creştere a interacţiunii sociale. Dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri”, a adăugat şeful Executivului.

Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii şi inclusiv şefilor Direcţiilor de Sănătate să sporească acţiunile de control din spitale.

„Paturile ATI – 10 la sută sunt în rezervă, reactivarea tututor spitalelor suport COVID care au fost până acum şi controale încrucişate pe care DSP-urile le vor face în judeţe”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Orban cere refolosirea Spitalului Colentina ca spital COVID

„Să luaţi în considerare reutilizării spitalului Colentina pentru că în Bucureşti după evoluţia numărului de infrectări avem o siutuaţie extrem de dificilă.

Împreună cu Ministerul Transporturilor, operaţionalizaţi spitalul Witing. Acolo secţia ATI este o investiţie făcută de curând. Este la un nivel de înzestrare extrem de bun. Trebuie asiguraţi medici prin detaşare. Împreună cu domnuul minitru, îl chemaţi pe domnul director al spitalului să ia toate măsurile pentru operaţionalizarea secţiei, dacă nu, să se ducă acasă”, a avertizat Orban, în cadrul şedinţei de Guvern.

 

Marcel Vela, în scandalul de la Sectorul 1: 23 de persoane care au semnat şapte procese verbale vor fi audiate