Guvernul vrea să închirieze Vila Dante unei ambasade. Vezi ce chirie lunară s-ar obţine

Guvernul a iniţiat negocieri cu o ambasadă pentru închirierea Vilei Dante din Bucureşti, a anunţat premierul Victor Ponta.

07 oct. 2013, 20:39
Guvernul vrea să închirieze Vila Dante unei ambasade. Vezi ce chirie lunară s-ar obţine

Primul ministrul Victor Ponta a declarat, într-o emisiune televizată, că statul român ar urma să perceapă o chirie lunară calculată la peste 20.000 euro, informează Mediafax.

„Am evaluat cât ar costa chiria lunară pe care RA-APPS doreşte să o încaseze – e vorba de o chirie semnificativă, pentru că, totuşi, e o vilă în zona zero a Bucureştiului – şi avem deja negocieri cu una dintre ambasade pentru a o închiria, iar statul român, Guvernul şi bugetul ţării să beneficieze de chiria lunară în urma acele vile”, a spus Ponta, la Antena 3.

În vara anului trecut, în contextul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a susţinut că are date că Vila Dante a fost pregătită, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Informaţia a fost negată de Băsescu.

Vila Dante are o suprafaţă construită de 1.387 metri pătraţi şi un teren aferent de 5.128 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

VEZI SI: Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante, de referendum. Vezi programul de vizită