Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante, de referendum. Vezi programul de vizită

Din dorinţa de a asigura transparenţa, Regia Autonomă a Patrimoniul şi Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 10:26
Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante, de referendum. Vezi programul de vizită

Vila Dante este subiect de scandal de câteva zile. Victor Ponta a declarat că acest imobil a fost pregătit pentru Traian Băsescu, pentru ca acesta să se mute acolo după terminarea mandatului. Premierul susţine că renovarea şi modernizarea vilei au costat circa 1.000.000 de euro.

În acest timp, preşedintele suspendat Traian Băsescu neagă că ar fi făcut cerere către RA-APPS ca Vila Dante să fie renovată pentru el. Băsescu i-a cerut premierului Ponta să facă publică o astfel de cerere, dacă ea există.

„Nu m-am ocupat niciodată cu RA-APPS, ce Dumnezeu! Premierul minte cum respiră. Cum puteam? Miercuri spunea că din 2010 se lucrează la vila asta. Eu am fost ales în decembrie 2009, la trei luni de la numire dădea cineva dispoziţie? Să-mi arate cererea mea sau a Administraţiei Prezidenţiale. Poate Administraţia a cerut”, a spus Traian Băsescu.
 
Ba mai mult, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta a încercat să intre în vila Dante în ziua în care înota în piscina vilei, acesta fiind motivul pentru care SPP i-a refuzat accesul. Băsescu a adăugat că intenţia lui Ponta era să se mute în această vilă pentru a o ocupa pe durata mandatului său de prim-ministru. Traian Băsescu a anunţat că îi va face o plângere penală premierului Victor Ponta pentru afirmaţiile pe care premierul le-a făcut despre Vila Dante.
 
Regia Autonomă a Patrimoniul şi Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului a anunţat ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante. Astfel, orice poate vizita impresionantul imobil.

Vila Dante este pe strada Dante Alighieri. Intrarea este din Bdul Mircea Eliade, cu acces prin strada Ivan Sergheevici Turgheniev. Publicul va avea acces între orele 10.00-20.00.

Vila Dante este aşezată chiar lângă Vila Lac 3, actuala reşedinţă a preşedintelui Traian Băsescu. Luxoasa vilă are o suprafaţă construită de 1.387 metri pătraţi şi un teren aferent de peste 5.100 de metri pătraţi. Locuința impresionează prin numărul de camere, holurile generoase, bucătăriile uriaşe, dar și prin domeniul din spatele ei. Peste 100.000 de euro s-au cheltuit numai pentru mobilier.