Guvernul vrea să plăteasca şomaj tehnic şi după starea de urgenţă. Explicaţia premierului Ludovic Orban

Guvernul vrea sa plateasca somaj tehnic si dupa starea de urgenta, o varianta fiind sa se aloce bani pana cel tarziu pe data de 15 iunie. In acelasi timp, premierul Ludovic Orban a anuntat ca, pana pe 15 iulie, se vor elimina toate restrictiile care vizeaza activitatile economice. 

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 13:20
Guvernul vrea să plăteasca şomaj tehnic şi după starea de urgenţă. Explicaţia premierului Ludovic Orban

„Intentia Guvernului este să extindă dincolo de perioada stării de urgenţă plata somajului tehnic. Vom stabili daca pana la 1 iunie sau 15 iunie”, a anunţat premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la Craiova, că se încearcă redeschiderea tuturor activităţilor economice în cel mai scurt timp posibil, la 1 sau 15 iulie urmând a rămâne foarte puţine restricţii.

”În cel mai scurt timp posibil. Că va fi la 1 iulie, la 15 iulie…vom elimina toate restricţiile care vizează activiţătile economice. Probabil că vor mai rămâne foarte puţine”.

Citeşte şi: Orban anunţă când vor fi reluate toate activităţile economice fără restricţii

Premierul a explicat că obiectivul principal este nu numai redeschiderea activităţilor, ci şi reclădirea economiei.

”Ca atare, obiectivul nostru este nu numai să repornească economia, ci să contribuim printr-un program economic extrem de serios la o reclădire a economiei, la dezvoltarea de noi companii, la dezvoltarea în dmenii unde există oportunitatel, la fructificarea tuturor situaţiilor inclusiv pe piaţa europeană şi pieţele internaţionale pentru a putea dezbolta domeniile de actvitate ăn care România poate fi competitivă”, a mai declarat Orban.

Autorităţle au anunţat că, din 15 mai când se trece la starea de alertă, o parte a activităţilor economice vor fi redeschise, dar nu toate. Ridicarea restricţiilor se va face gradual, în paşi de 2 săptămâni, entru a fi evaluat impactul epidemiologic.