Guvernului ucrainean a trecut de moţiune. Mikola Azarov prezintă SCUZE pentru reprimarea manifestanţilor

Parlamentul ucrainean a respins, marţi, moţiunea de neîncredere împotriva Guvernului lui Mikola Azarov, pe care opoziţia îl consideră responsabil de eşecul apropierii de UE şi de reprimarea manifestanţilor proeuropeni. Azarov şi-a cerut scuze pentru reprimarea manifestanţilor.

RomaniaTV.net
03 dec. 2013, 13:03

Parlamentul ucrainean a respins, marţi, moţiunea de neîncredere împotriva Guvernului lui Mikola Azarov. Doar 186 de deputaţi au susţinut textul, propus de trei grupuri ale opoziţiei, în timp ce, pentru a fi aprobată, moţiunea avea nevoie de 226 de voturi. Partidul Regiunilor, aflat la putere în Ucraina, nu a participat la vot. 

Opoziţia a acuzat putearea că este responsabilă de eşecul apropierii Ucrainei de Uniunea Europeană şi de reprimarea manifestanţilor proeuropeni, relatează AFP, citată de Mediafax.

Azarov şi-a cerut scuze, marţi, în faţa Parlamentului care urma să examineze moţiunea de neîncredere în privinţa Guvernului, pentru violenţele comise de poliţişti împotriva manifestanţilor, sâmbătă, la Kiev, soldate cu zeci de răniţi. „În numele Guvernului, aş vrea să vă cer scuze pentru acţiunile forţelor de ordine. Preşedintele şi Guvenul regretă profund”, a declarat Azarov.