Gyenes a mai urcat un loc la Dakar. Etapa a şasea a fost anulată

Motociclistul român Emanuel Gyenes a încheiat pe locul 33 etapa a cincea, dar în ierarhia generală a urcat pe poziţia a 22-a.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 08:53
Gyenes a mai urcat un loc la Dakar. Etapa a şasea a fost anulată

Emanuel Gyeneş îşi continuă parcursul excelent la Dakar. El a terminat etapa a 5-a pe locul 33 în timp ce celălalt român de la clasa moto, Marcel Butuza a încheiat pe 44. Runda a fost câştigată de unul din favoriţi Cyril Despres.

Astfel, Many Gyeneş este pe locul 22 la general după cinci etape disputate la Dakar. Celălalt român, Marcel Butuza se menţine tot în prima parte a clasamentului pe poziţia 52. Liderul clasei moto a rămas Cyril Despres, triplu câştigător al competiţiei, urmat de Marc Coma, şi el tot cu trei titluri la Dakar.

La clasa auto, polonezul Holowcyzk continuă să impresioneze. El a câştigat etapa a cincea devansându-i pe Robby Gordon şi Stephane Peterhansel. La general continuă să conducă Peterhansel, pilot care are nouă titluri la Dakar, şase la clasa moto şi trei la clasa auto.

Etapa a şasea, care ar fi trebuit să se dispute astăzi între Fiambala (Argentina) şi Copiapo (Chile), a fost anulată, din cauză că frontiera argentiniano-chiliană a fost închisă, ca urmare a căderilor masive de zăpadă de pe vârful San Francisco (4.748 m), din Anzii Cordilieri. Raliul se va relua normal sâmbătă, cu plecare din Copiapo.