Gyenes rămâne în Top 20 la Dakar. Campionul de la clasa auto a abandonat

Etapa a 9-a a Raliului Dakar a consemnat o nouă rocadă în fruntea ierarhiei generale a secţiunii moto. Românul Emanuel Gyenes a sosit al 26-lea în etapă şi a coborât un loc, de pe 19 pe 20.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 21:33
Gyenes rămâne în Top 20 la Dakar. Campionul de la clasa auto a abandonat

Pentru Nasser Al-Attiyah, Raliul Dakar 2012 s-a încheiat la kilometrul 174 al etapei a 9-a. Problemele constante pe care le-a avut cu cureaua de alternator l-au determinat pe pilotul din Qatar să se oprească în plină cursă, după zece zile în care a luptat să-şi apere titlul cucerit anul trecut. Abandonul este pus pe seama grabei în care i-a fost pregătită maşina pentru concurs, el hotărându-se abia la începutul lunii decembrie să ia startul în această ediţie.

Etapa a 9-a a fost câştigată de colegul de echipă al lui Al-Attiyah, americanul Robby Gordon, care s-a apropiat la 5 minute de Stephane Peterhansel, în fruntea clasamentului general.

La secţiunea moto, Cyril Despres şi-a recăpătat poziţia de lider, după ce a câştigat a treia sa etapă în această ediţie. Marc Coma îl urmează, la două minute şi 28 de secunde. Românul Emanuel Ghyenes a încheiat etapa pe locul 26 şi se menţine în Top 20 la general.