Gyorgy Frunda: Elena Udrea nu a fost FILATĂ la Paris de serviciile secrete. Băsescu discreditează serviciile

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului şi membru al UDMR, crede că Elena Udrea nu a fost filată la Paris de serviciile secrete, crede  Frunda îl acuză pe Traian Băsescu că "discreditează serviciile secrete" şi califică declaraţiile preşedintelui "mult exagerate".

31 oct. 2014, 08:17
Gyorgy Frunda: Elena Udrea nu a fost FILATĂ la Paris de serviciile secrete. Băsescu discreditează serviciile

Întrebat la RFI ce l-a surprins cel mai mult în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, Gyorgy Frunda a răspuns: „M-aţi întrebat ce m-a frapat sau m-a surprins cel mai neplăcut. Faptul că preşedintele ţării a discreditat şi serviciile secrete. Eu nu ştiu şi cred că foarte puţini din România ştiu dacă serviciile s-au implicat sau nu în alegeri. Eu nu cred, ar fi un dezastru politic inacceptabil şi atunci există o răspundere. Dar a ieşi pe televizor şi a susţine că serviciile, fără să ai probe, fără să dovedeşti acest lucru, s-au implicat în campania electorală, făcând aluzie la strângerea de semnături pentru domnul Meleşcanu sau la filmarea doamnei Udrea la Paris mi se pare mult exagerat şi mi se pare o explicaţie pentru oameni prea creduli”.

Frunda a mai spus că el nu crede că Elena Udrea a fost filată de servicii la Paris.

Eu nu cred, eu nu cred. Atunci când pleci la Paris cu alte două doamne – asta-i altă întrebare, doamna Bica, ce căuta acolo când era la Parchet şi în ce măsură îşi permite dintr-un salariu de procuror să fie acolo – dar atunci când trei doamne vorbesc la telefon cu prietenele că pleacă la Paris, e o sursă destul de publică pentru ca un ziarist, un fotograf profesionist să afle această informaţie, să meargă să facă nişte fotografii şi să le vândă cuiva care este interesat ulterior. Nu e nevoie să implici serviciile secrete sau să crezi că serviciile secrete se implică în aşa ceva. Dacă e adevărat că serviciile secrete au făcut acest lucru, atunci este grav şi există o răspundere a lor„, a spus Frunda. 

CITEŞTE ŞI Băsescu, despre Udrea la Paris: E operaţiunea unui serviciu românesc şi a unuia francez. Serviciile, în joc